Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2021 17:46 - Злият запад подготвя война срещу империята на доброто
Автор: hristiqnskaprosveta Категория: Политика   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://frognews.bg/novini/zadava-voina-mejdu-polsha-belarus.html  

„Не съм луд, перфектно разбирам до какво може да се стигне. Разбираме, знаем си мястото, но няма да коленичим“, каза Александър Лукашенко, цитиран от държавната агенция Белта. В същото интервю президентът на Беларус твърди, че не иска да предизвика война, но всякакъв конфликт заради ситуацията на полската граница би включвал и съюзника на страната му - Русия.


През последните дни на границата между Беларус и Полша се струпаха около 4000 имигранти от Близкия изток, по изчисления на Варшава, като големи тълпи бяха заснети да се опитват да преодолеят граничната ограда. „Нашата граница е застрашена от режима на Лукашенко, който използва цивилни като жив щит в съвременната хибридна война“, заяви полският премиер Матеуш Моравецки пред граничните войници в региона, чиято численост правителството му увеличи.


Европейската комисия също изрази съгласие, че Лукашенко умишлено използва мигранти от близкоизточни страни, за да предизвика натиск по външната граница на Европейския съюз. Според Брюксел режимът на Лукашенко привлича чрез консулствата и посолствата си хора от Близкия изток, след което ги превозва до границата. Без да коментират тези твърдения от Минск твърдят, че имигрантите искат да влязат и да получат убежище в съюза.


Двама различни представители на полската администрация предупредиха през последните 24 часа, че натискът може да доведе до въоръжена ескалация. Впоследствие граничният пункт при Кузница, в близост до който има и бежански лагер, беше затворен. От над месец целият район от полска страна е в извънредно положение и външният достъп е ограничен. Според полската държавна телевизия струпващите се бежанци са придружени от въоръжени лица с кучета.


Отвъд политическите игри, хилядите хора по полско-беларуската граница спят на открито при вече минусови температури заради което се стигна до няколко смъртни случая през последните седмици. Според агенцията за бежанците на ООН „използването на търсещи убежище за политически цели трябва да спре“.


Свои войски към беларуската граница днес придвижи и Литва.


Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко обсъдиха по телефона кризата с мигрантите на границите на Беларус с Полша и с Литва.


Междувременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че проблемът трябва да бъде решен в съответствие с принципите на международното хуманитарно право.


Уважението към международното хуманитарно право предполага уважение към хората, които са станали бежанци преди всичко по вина на Запада, който започна агресивни войни в Близкия изток и Северна Африка. Тези хора не искат да останат в Беларус или Турция. Те искат да отидат в Европа. Същата тази Европа, която дълги години рекламираше и пропагандираше начина си на живот. Все пак трябва всеки да носи отговорност за думите и действията си, заяви Сергей Лавров.

 

Мои коментар: "В най - общи линии, се очаква Запада да задейства добре познатата стара пропагандна машина за "злия диктатор" и "добрите" опозиционери, съствени от предатели и безродници, нещо, като нашето СДС навремето. :) 

 

Очаква се Брюкселските пудели на САЩ, да настроят Полша срещу Минск и да се опитат да нападнат суверенната Белоруска държава, под предлог за "свобода и демокрация", както направиха в Либия, Ирак, Югославия, Украйна, Виетнам и редица други провалени от запада държави. :) 

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hristiqnskaprosveta
Категория: Други
Прочетен: 193006
Постинги: 134
Коментари: 122
Гласове: 290
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031