Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2021 16:28 - Туркофили и русофоби разоряват България!
Автор: hristiqnskaprosveta Категория: Регионални   
Прочетен: 547 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image  


https://www.djambazki.org/index.php?/blog/view/24/neoosmanizym-turski-teritorialni-pretencii-kym-bylgariia-i-nashenski-turkofili-i-turski-mekereta


Така… Реджеп Тайип Ердоган, кандидат турски султан, недвусмислено обяви и заяви претенциите си към част от суверенната българска територия. Българската държавна реакция, както обикновено, беше в класическия новобългарски дипломатически стил, известен като „мяу-мяу“. А туркофилите се скриха в миши дупки.

От години повтаряме, че Турция на Ердоган и Давутоглу усилено върви към политическо, икономическо и териториално възстановяване на Османската империя. Че следва доктрината на „неоосманизма“. Системно, планомерно, упорито и последователно. И уви, успешно.

Твърдим, че финансира разни „проекти“ като този на Брумбауер, помните, за промяна на историята и за измиване на лицето на кръвнишката и мракобесна Османска империя. Че финансира разни мазни туркофилчета из България, които под път и над път тръбят колко мила и демократична държава е Турция, как няма турско робство, как няма Баташко клане и прочее и прочее.

Говорим, че разработва и следва планове за това териториално възстановяване чрез своята агентура в България. А именно ДПС и производните му, както и Главното мюфтийство. Затова мюфтийството води стотици дела за „възстановяване“ на спорни и несъществуващи права върху имоти в България, включително бивши бани, конаци, паркинги и прочее. И за бивши джамии, които поробителят е построил върху православни църкви.

Турция периодично издава карти и атласи, в които части от България са в границите на Турция. Това са териториални претенции.

Затова ВМРО с Национална телевизия Скат инициирахме подписка за свикване на национален референдум срещу присъединяването на Турция към ЕС. Ще ви напомня още веднъж защо.

Защо Турция не трябва да става член на Европейския съюз?

1. Турция просто не е европейска държава. Огромната част от територията на Турция (97%) е в Азия. Турците са нашественици на европейския континент, а ние, българите, най-добре знаем това. ЕС ни дава икономическа граница. А и културна. Когато и Турция е член на ЕС, няма повече да съществува граница срещу турското икономическо и културно влияние. Тогава – поради естествения превес на турската икономика и поради очевидната разлика в населенията – на практика независимата българска държава ще остане единствено формално независима – с герб и знаме, но с огромен процент на турската собственост в икономиката и с цели райони, в които ще се говори турски, и които няма да са места, където българите са добре дошли.

2. Турция е ислямска държава. Европейският съюз е основан от християнски държави. Той съществува на базата на християнски ценности.

3. Вече осма година Турция се управлява от ислямистка партия. Нейната цел е Турция да възстанови влиянието на Османската империя. Турският външен министър Давутоглу публично хвали Османската империя и възнамерява да превърне Турция в свръхсила.

4. Влизането на Турция в ЕС ще източи европейските фондове. Това ще отнеме средства, които се полагат на България. Така реално българската икономика ще бъде окончателно разбита. Така българското земеделие, транспортният бранш и дребният и средният бизнес като цяло ще бъдат ликвидирани. Турската икономика днес е много по-мощна от нашата. Днес ЕС е единствената граница, която пречи на навлизането на турското икономическо влияние. Ако Турция е член на ЕС, такава граница няма да съществува и независимата българска държава ще изчезне.

5. От години Турция изкупува земя у нас чрез подставени лица. Членството на България в ЕС донякъде пречи това да се случва. Ако Турция стане член на ЕС, тази пречка съвсем ще изчезне. Въпросът за евроинтеграцията на Турция е изключително важен и съдбоносен за бъдещето на България. За живота на всички ни. Границите на ЕС днес са единствената преграда, която пази България от турската  икономическа експанзия. Падне ли тази граница България отново ще бъде превзета, но този път икономически. Справка – дейността на фирми като като „Шишеджам”, „Мапа джингиз”

6. Българското малцинство в Турция няма елементарни права. Българите са принудени да изучават майчиния си език в условия, които приличат на килийно училище. Нямат право дори да носят български имена. Човешките права в Турция са застрашени, кюрдското малцинство е унищожавано от десетилетия, християнските общности срещат редица пречки при изповядването на своята религия. Дори е забранен звънът на камбана. Турция категорично не признава, че е убила милион и половина арменци през 1915 г., въпреки че хората по целия свят наричат това геноцид и го осъждат. България даде убежище на хиляди арменци и те са съвестни български граждани.

7. В Турция днес действа цензура – закриват се медии, журналисти са преследвани, осъждани и дори ликвидирани заради убежденията си. И нобеловият лауреат Орхан Памук получава смъртни заплахи заради свободомислието си. Всеки, който дръзне да разсъждава върху турската държавност, рискува.
Тероризмът не е унищожен в Турция. И днес човекът, който стреля срещу папата – Али Агджа – е на свобода, а неговата терористична организация „Сивите вълци” е една от най-влиятелните обществени групировки в Турция.

8. Турция не признава международното право. Вече повече от 85 години Турция не изплаща на България близо 20 млрд. долара по силата на Ангорския договор. Турция трябва да изплати тези пари, без да се опитва да ги търгува за членството си в ЕС.

9. Референдумът ни не е насочен срещу българските граждани, които се самоопределят като турци. Преди да има „турско малцинство”, има български граждани. Това не бива да се забравя. Темата за разпалването на етническа омраза в България е фабрикувана и раздухвана именно от Анкара и нейното продължение ДПС. Ние нямаме нищо против обикновения турчин, който живее като порядъчен български гражданин, работи и си плаща данъците. Ние нямаме нищо против държавата Турция и нейните граждани. Ние сме срещу вмешателството  на турската държава във вътрешните работи на България и срещу антиконституционната партия ДПС.

10. Българските граждани имат право на информирана и мотивирана позиция по отношение на бъдещето разширение на ЕС. В края на краищата ние сме и европейски данъкоплатци. Такъв избор и такова решение ще имат най-голяма тежест чрез прякото участие на гражданите в неговото формиране. Такова решение ще има огромна електорална тежест. Затова ние настояваме за свикване на национален референдум при условията на чл. 12 от ЗПУГДВМС, който ние изпълнихме.


Защото Турция не е Европа. Не е била и няма да бъде. ДПС не е българска партия. Не е била и няма да бъде.

Интересно ми е сега да чуя коментара и политическата позиция по турските териториални претенции към България на Радан Кънев, Димитър Бечев и останалите съдружници и коалиционни партньори на Касим Дал и Корман Исмаилов. Последните двама, да напомня, са на пряка издръжка, подчинение и командване при проекто-султана Ердоган.


 




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. barin - Ще има да вземат Турците, за да имат ...
11.11.2021 13:36
Ще има да вземат Турците, за да имат такава карта. Все пак мечтите са безплатни.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristiqnskaprosveta
Категория: Други
Прочетен: 193400
Постинги: 134
Коментари: 122
Гласове: 290
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031