Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2018 15:40 - Опасни E535 и Е536 в солта! Опасен E 535 или E 536 в йодирана сол!
Автор: sleon Категория: Рецепти   
Прочетен: 3111 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.01.2020 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageОпасни E535 и Е536 в солта! 
Опасен E 535 или E 536 в йодирана сол!

Сега е времето, когато продуктите в магазините са изключително нискокачествени, неестествени, съдържащи куп различни добавки, които понякога водят до проблеми и дори са застрашаващи здравето и живота.
Така че, ако не знаете, казвам ви:
- Дори и така познатата сол идва с вредни добавки!
Напоследък започнах да готвя солени ястия без подправки, всички тези ястия имат определен деликатен горчив вкус - този горчив вкус се задържа дълго в устата и е неприятен. Опитах се да разбера кой е източникът на този специфичен дълготраен вкус?
Така че, когато търсех отговора на въпроса, защо всичко с изключение на хляб, сладкиши, вино... има такъв досаден горчив вкус и... се сетих: Сол!
Прочетох, че в солта слагат противослепващо средство - добавка E 535 или E 536. 
Бях изумен! Наистина ли?! Че това са цианидни съединения! Силна клетъчна отрова... 
Отидох в кухнята, взех пакета със солта и зачетох: 
"Съдържа противослепваща добавка E-536". 
Никога не ми е хрумвало, че може да се добави нещо към солта, така че никога не бях чел опаковката. 
Опитвам вкуса на друг пакет с морска сол - вкусът е чисто солен. Солните кристали изглеждат по-сиви. 
Опитвам другата с добавка... и ето го! Точно този горчиво-солен, дразнещ вкус, от който страдам!
Страшно ми е да си мисля от колко време вече използвам тази сол с отровна съставка E536!
"Жълтата кръвна сол (хранителна добавка Е536) е калиев фероцианид, комплексно съединение от черно желязо, съществуващо, обикновено под формата на трихидрат. Днес се произвежда в химически заводи от отпадъчна водна маса, съдържаща цианидни съединения, чрез химически синтез, концентрация и изсушаване.
Е-535 е натриев фероцианид.
Предназначение: противослепващо средство, избистрящо вещество. Външен вид: Жълти кристали или кристален прах. Производство: От отпадъчна маса след пречистване в химически заводи. 
Стандарти: Разрешена като добавка, която предотвратява образуването на буци в солта. Количество до 20 mg / kg индивидуално или в комбинация с друг фероцианид, Е536."
Добавка E535 е ОПАСНА за живота! 
E535 започва да възпрепятства движението на кръвта в тялото!! 
Ефектът от приема на това "Е" е много бавен и разрушителен. Може да отнеме много месеци преди да осъзнаете, че нещо не е наред с тялото ви. Един от ранните признаци може да бъде усещане за студ в крайниците. 
Тези добавки в солта са много разпространени. Дори понякога върху опаковката със сол няма маркировка за съдържанието на добавки в нея. 
Можете да различите вкуса, но само ако вече сте изпитали разрушителното действие на сол с добавено E535. 
Обикновено тази сол е малко по-бяла от обикновената. И има нагарчащ вкус. Ако ви се стори, че любимата ви марка сол от наскоро закупена нова партида става по-бяла от преди, тогава причината може да е именно включване на добавка E535.
"Хранителна добавка Е536 (калиев фероцианид) - производно на калиев цианид, известен като мигновено действаща отрова. Калиевият фероцианид е регистриран като хранителна добавка E 536, която предотвратява слепването между частиците на различни продукти - сол, захар, брашно, дребни зърнени култури и др.
Чистият калиев фероцианид е токсично вещество! 
Освен това химичният продукт с калиев фероцианид никога не е чист. Е-536 съдържа допълнителни цианиди, включително натриев фероцианид, циановодород, синилна киселина и др."
Флуорирана сол: От химията в училище знаем, че флуорът е токсичен елемент! 
Изследвания сочат, че приемането на флуор води до разстройване във функциите на епифизната жлеза, провокира ранно полово съзряване, намалява способността на организма да се бори със свободните радикали, прави костите трошливи и др. Излишъкът от флуор може да провокира генетична промяна в плода по време на бременността, той е причина за синдрома на Даун и увеличава риска от рак, тъй като разрушава група ферменти, които защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали. Флуоридите навлизат в клетките, атакуват целостта на ДНК и предизвикват мутации, които се разпространяват при деленето на клетката. Верижната реакция от клетъчни мутации може да предизвика образуването на злокачествени ракови тумори.

Извод: За предпазване от прием на цианиди и флуориди препоръчвам да консумирате йодирана морска сол, от най-обикновения вид на едри сивкави кристали! На плика пише, че съдържа калиев йодит - той е полезен! Самата сол изглежда мазна и не се сипе, което означава, че е без антислепващи Е-та. Може да смилате, счуквате солта на по-ситни кристали в мраморно хаванче например и да я пресявате със сито за подсоляване на ястията със солнича.
Най-лесно е да разтворите солта в бурканче с вода и после да поливате ястията, както се прави в оцет. 

Маг. биол. н. Стен Леон



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 307681
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518