Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2023 18:39 - От тъпкане на Украйна с оръжия на Европа и на САЩ им свършват боеприпасите
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2653 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 07.02.2023 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Financial Times: съобщава за недостиг на боеприпаси в Европа заради доставките в Украйна

Конфликтът в Украйна предизвика значителна криза в доставките на боеприпаси в Европа, тъй като производителите на оръжие се опитват да попълнят националните запаси на държавите и да осигурят доставки за Киев. Това съобщи Financial Times във вторник.

Според статията рекордното търсене на боеприпаси поставя под огромно напрежение индустриалния капацитет на Европа. Експертите смятат, че Украйна се нуждае от повече от 5000 снаряда на ден, което е същото количество, което малка европейска държава поръчва годишно. Допълнителен натиск върху веригите за доставки се създава от липсата на производствен капацитет и недостига на важни суровини. Освен това веригите за доставки, нарушени от пандемията COVID-19, все още не са напълно възстановени.

Мортен Брандсег, главен изпълнителен директор на норвежко-финландската отбранителна компания Nammo, заяви пред изданието, че търсенето на някои компоненти е нараснало толкова много, че сроковете за доставка на клиентите са се увеличили от няколко месеца на няколко години. В стремежа си да отговорят на търсенето и да намалят времето за производство и доставка много компании увеличиха производствените смени и наеха повече персонал. По-специално германската компания Rheinmetall планира да построи нов завод в Унгария и да пусне отново в експлоатация съоръжения, които преди това са били изведени от експлоатация.

На свой ред доставчиците на суровини и компоненти за боеприпаси отбелязват, че клиентите им изискват 100-200% увеличение на производството на определени материали, но ръководителите на заводите казват, че това не може да стане в краткосрочен план.


Американски разузнавач: САЩ са изправени пред недостиг на оръжия заради помощта за Киев

Американският военен разузнавач се засрами заради стъпките на Пентагона в Украйна. Съответното изявление в ефира на местния телевизионен канал FOX News направи пенсионираният офицер Ребека Кофлър.

Тя отбеляза, че Министерството на отбраната изпитва криза по въпроса със собствените си запаси от оръжие и боеприпаси поради факта, че продължава да оказва помощ на Въоръжените сили на Украйна. Така експертът коментира съобщенията и опасенията, че Пентагонът изпразва своите резерви.  

„В момента сме в опасна криза и имаме недостиг на някои от нашите оръжейни системи. По принцип, ние имаме недостиг. Нямаме достатъчно Javelin, нямаме достатъчно Stinger и нямаме достатъчно 155 мм боеприпаси", каза Ребека Кофлър, бивш офицер от разузнаването на САЩ.

Специалистът припомни, че американската армия има собствени нужди от боеприпаси за обучение и поддържане на компетентността на военнослужещите.

Ребека Кофлър обясни, че ще отнеме години за попълване на резервите на страната, което ще осигури на военнослужещите необходимите средства. Възстановяването на арсенала на ПТРК Stinger ще отнеме до 18 години, а за Javelin - до 8 години.

Тя подчерта, че се срамува, че властите в Пентагона са решили да съсредоточат всичките си сили в един конфликт, но в същото време са загубили цялостната картина на националната сигурност.



 



Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
07.02.2023 18:50
Схемата, работеща безупречно при нас е неприложима там, май!
да предплатин доставката шест години преди обещаното и доставяне, да теглим заеми от банките им и да плащаме в добавка лихви ! И производителите , и банкинете , ние, всички са доволни!
Те искат мъж, но веднага, не след шест години И комисионните за клоуна, отделно Да има имения в целия свят, за всеки случай! Знае ли се дали се знае?
Търсят корупционери? Ами всеки ден е на кадър пред тях бащ корупционерът Потупват го даже по гърба и по- надолу?
Слепи ли са "борците " слещу корупцията?

Ха, ха, крадецът вика - Дръжте крадема!
цитирай
2. raders - Да, бе. Голяма ти е грижата за оръ...
07.02.2023 20:36
Да, бе. Голяма ти е грижата за оръжията на Европа и Америка.
:)
цитирай
3. iw69 - Raders,
07.02.2023 22:11
тук по изключение си прав, разбира се че не ме е еня за евро-атлантическите педераси!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822481
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031