Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2022 18:19 - Защо руснаците не са виновни за Катин!
Автор: hristiqnskaprosveta Категория: История   
Прочетен: 1642 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 11.02.2022 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  • Съдът не можа да поиска от Русия 100 млрд. за разстрела на полските военнопленници  

22 юни 1941 г. – ден първи на престъпното безумие – хитлеристка Германия напада Съветския съюз, нарушавайки пакта за ненападение между двете държави. Започва Великата отечествена война, завършила с разгрома на кафявата чума. Тя се води не само с армии, танкове, самолети, но и със средствата на пропагандата. И ако оръжията замлъкнаха на 9 май 1945 г., то битката за истината - за онова, което се е случило преди седем десетилетия - продължава и днес. И макар бавно и мъчително, рухват лъжите.

 

Неотдавна Европейският съд по правата на човека сне отговорността от Съветския съюз за масовия разстрел на полски офицери край Катин през 1940 г. 

Тази сензационна новина бе оповестена в сайта на Николай Стариков. За Русия това решение означава следното – материалнитге компенсации, за които тайно мечтаят потомците на разстреляните и които, ако се вярва на адвокатите им, можеха да се измерят с астрономическата сума от 2 милиарда долара, няма да бъдат плащани от нея. Впрочем, да внесе иск, се готвеше и Полша – за сумата от 100 милиарда долара!

Съдът също така установи, че разстрелът на поляците е военно престъпление. Но за това много отдавна никой не спори. Че разстрелът под Смоленск е военно престъпление, през различно време са признавали не само американските конгресмени и поляци емигранти в Лондон, но също и Сталин, и Хитлер. Труповете са налице. Въпросът е само в това кой е убивал? Еднозначно не можа да даде отговор и Европейският съд – на съъдиите не им достигнаха документални доказателства, макар че изучаваха историческите документи и архивните свидетелства не една година.

 

Ако трябва да обобщим, до 1990 г. целият свят бе убеден в това, че поляците са разстреляни от немците (Самата истина). След 1990 г., с помощта на Михаил Горбачов и Александър Яковлев - че пленниците са разстреляни от руснаците. Сега, след съда, няма яснота и знаем само, че загиналите са действително поляци. Но от чии ръце?!

 

По тази тема е писал известният руски интелектуалец Анатолий Васерман, който е уверен, че не руснаците, а германците са разстреляли пленените поляци през 1941 г. „Именно немците са разстреляли поляците под Смоленск. И не през 1940, а през 1941 г. Това е вън от всякакво съмнение”, заявява той. И пояснява: „Целта е ясна. Немците вече са успели да унищожат голям брой полски офицери и образовани поляци непосредствено в Полша. И не виждам причина за прекратяване на тази етническа чистка на каквато и да е друга територия, в това число и нашата (съветската – б.а.). А през 1990 г. Съветският съюз бе притиснат и принуден да се съгласи с версията за този разстрел, която бе измислена от Гьобелс през 1943 г.”, категоричен е изследователят. Лъжата на Гьобелс бе подхваната и използвана от американците и стана още една „монета”, използвана за разпада на Съветския съюз. Излиза, че документите за Катинския разстрел, които се появиха в края на 80-те години на 20 век от ръкава на члена на Политбюро на ЦК на КПСС Александър Яковлев, не са нищо повече от фалшификат. Преди разпадането на СССР Михаил Горбачов уверяваше всички, че разстрелът е дело на Сталин. Но след неколкогодишно изследване на всички документи съдът призна, че те са фалшиви – съдът дори не ги е приел за разглеждане. 


А това означава, че архивните документи, които се отнасят до Катинския разстрел, изискват незабавно разследване за възможна тяхна фалшификация.

Без значение на това, че решението на Европейския съд е в интернет от три седмици, за него практически няма информация, а във вестниците е публикувана само една бележка! Повече от 90 процента от руснаците не знаят истината за Катин.


По темата за Катин 5-и канал на руската телевизия засне много интересен документален филм, подробно разказващ за събитията от миналия век, които по особен начин се преплитат с днешния ден. Лъжата за Катин рухна, но делото „Катин” може да бъде закрито само след като у нито един руснак или поляк не останат съмнения каква е действителната истина за отминалите събития.




Гласувай:
7




1. kvg55 - hristiqnskaprosveta,
11.02.2022 22:50
Още преди повече 50 години съм чел книга, в която български следовател, участник в комисия разследваща събитието, изяснява случая. Убийци са германците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristiqnskaprosveta
Категория: Други
Прочетен: 194551
Постинги: 134
Коментари: 122
Гласове: 291
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930