Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2022 20:07 - Поредната нагла русофобска лъжа - разобличена!
Автор: hristiqnskaprosveta Категория: История   
Прочетен: 1372 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 31.01.2022 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://pan.bg/view_article-68-371867-graf-ignatiev-ne-e-ubil-levski.html
Във времената на брутално-крещящата антируска истерия, обхванала света и в частност високите етажи на властта в България, се появиха, какви ли не измишльотини и дезинформативни манипулации, касаещи нашата родна история и по - специално онзи период в историята на България, свързан с Руско - Турската Освободителна война и поставянето основите на новата ългарска дърава. 
Не са един или двама, разни пишман-псевдо историци и ерзац - многознайковци от десния политически спектър, които с истерично кряскане по медиите и фригидно държаиние по телевизиите ни обясняват, как руснаците били "поробили" всъщност българите, как обаче вече поробен народ, като българския е бил "поробен" наново не се знае. 
Една от най - сладко захаросаните лъжи и манипулации в най-новата ни лъжедемократична история е тази измислена от соросоидите в която те смело твърдят, че виновник за обесването на апостола на българската свобода Васил Левски, бил не видния русенски туркофил и министър в Османския меджлис Иванчо Хаджипенчович, а познайте кой? Дръжте се да не паднете - руския граф Игнатиев, който между впрочем надали е чувал някога за Левски; но ето, че антируската армия от идиоти, със зада дата, твърди, че именно Игнатиев бил "истинския виновник" за обесването на дякона Игнатий- Левски (смях в залата). :D

Тези и подобни соросоидни хибриди (сорсоидки), следва да не се вземат на сериозно, защото са плод на болните фантазии на НПО- антибългарските организации. :)

Естествено, онези, които са чели истинската история на България, а не антируските простотии на разни русофобо-кретени, знаят много добре, че Левски никога не е казвал думите: "че който ни освободи, той ще ни пороби", които умело се приписват на Левски, а всъщност са художествена измислица съчинена от Захари Стоянов, в неговите "Записки по българските въстания". :)

На чудовищната подмяна на историята следва да се сложи край, и да се спрат опитите да се контролира този народ чрез измислици и откровени лъжи. Това обяви лидерът на единствената патриотична партия („Възраждане“), която ще се явява на изборите Костадин Костадинов.


В последните години застрашителни размери взе популярността на една абсолютна измислица – че граф Игнатиев бил виновен за смъртта на Левски, и че той лично е организирал процеса срещу него и обесването му. Тази лъжа се завъртя из Интернет от няколко платени соросоида, но абсурдното е, че много народ и вярва.

Според нея, Игнатиев, представян като някакъв прото-образ на Дарт Вейдър, подтикнал турското правителство да съди Левски не като революционер, а като „криминален престъпник“. Защото за революционерство се наказвало само с каторга, а крими-контингентът отивал на бесилото. След това Игнатиев бил лично назначил съда, и българските мекерета вътре, които осъдили Апостола. Целта на Игнатиев била да предотврати това България сама да се освободи, за да има повод тук да дойде „руският имперски ботуш“.

Всичко това е абсолютна глупост и гротеска, твърди Костадинов. На първо място, по това време Русия изобщо не е готова за война, и никакви руски ботуши няма планирани на Балканите. Русия тъкмо е изгубила Кримската война, в икономическа катастрофа е, има сериозни вълнения в самата нея. Няма никакви планове за война, нито е сигурно, че ще я спечели. Апропо, трудният начин, по който печели после самата война, доказва тази и неподготвеност.

На следващо място, шансът България сама да се освободи граничи с научната фантастика. След като руската армия с толкова много оръжие и войници, едва се справя, каква армия може да се създаде нелегално на турска територия? Тя би ли имало топове, флот, кавалерия, как би могла да се натренира?

И на трето, но не последно място, Игнатиев, а и който и да било посланик, не са държани в течение с процеса срещу Левски, основно защото султанът се е страхувал някой чужденец да не се застъпи за него, и да поиска да го помилват. По това време Османската империя има гигантски дългове към всички Велики сили, и ако някой я притисне за нещо, обикновено отстъпва.

Сведения за участие на Игнатиев в събитията около Левски, няма и в Османския архив, който по случайни стечения на обстоятелствата е в България – по времето на Ататюрк ни е продаден като „вторични суровини“.

Въпреки всичко това, група соросоиди и грантаджии, измислиха версията за Игнатиев, и я разпространяват с русофобска цел. Гнусна лъжа е и друга тяхна теза – че руските имперски амбиции срещу България били тръгвали от Иван Грозни и едва ли не на Русия винаги основна цел на съществуването е била да окупира България. Всъщност Иван Грозни е прототипът на Дядо Иван. Той става такъв, след като отвоюва „Волжска България“ от татарите и се самообявява и за „цар на българите“. Но става дума за Волжска България, а самият български народ – тъй като въпросният цар е православен, го обявява за очакван бъдещ спасител от турците. Освен това, по времето на Иван Грозни, Османската империя все още е много мощна, тя е световна сила, и хипотетична война с Русия изобщо не е сигурно до какво може да доведе. Добре е да припомним, че по това време именно е първата турска обсада на Виена, а 100 години по-късно предстои и втора. Т.е. османлиите са на върха на силата си, и са в настъпление. Т.е. идеята тогава Иван Грозни да мисли да окупира България, направо граничи с лудостта.

Всичко това е една гигантска манипулация, целяща да всее раздор между България и Русия, и да се създава омраза срещу русите. Факт е, че системата работи – много хора искрено вярват в тези лъжи, твърди Костадинов и намира за необходимо да започне провеждането на държавна политика за изясняване на обективните исторически факти.

А доказаните факти са ясни – Русия не е готова за война през 70-те. Войната избухва след Априлското въстание, и то под огромен обществен натиск в самата Русия, който някои историци окачествяват като „най-революционните събития преди 1917 г.“ Славянските комитети на Аксаков (да това е човек, а не само име на улица) организират огромни протести в подкрепа на българите. Притиснат от риск да изгуби властта, царят се съгласява на война. Печели я едва едва, като няколко пъти е „на косъм“. И веднага след като я печели, първото което прави, е да разтури славянските комитети.

На този фон, няколко подкупени говорители в България градят съвсем измислена история. Както е тръгнало, скоро може да обявят Левски и за „турски шпионин“, верен на Високата порта, и поради тази причина, убит от руснаците.

ГН/GN

image







Гласувай:
4


Вълнообразно


1. kvg55 - hristiqnskaprosveta,
02.02.2022 13:33
Промиването на мозъците ни е жестоко, но няма да успее. Истината винаги излиза наяве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristiqnskaprosveta
Категория: Други
Прочетен: 194637
Постинги: 134
Коментари: 122
Гласове: 292
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930