Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2023 19:54 - Решението на Байдън да ограничи разработката на петролни и газови находища в Арктика донесе голяма победа на Русия
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 2173 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 21.03.2023 19:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Фокусът на Байдън върху вятърната и слънчевата енергия е благодат за Китай, който е основен производител на компоненти за производство на възобновяема енергия.  
      © РИА Новости Стрингер
Решението на Байдън да ограничи разработката на петролни и газови находища в Арктика донесе голяма победа на Русия, пише авторът на статия на сайта на The Heritage Foundation. Само следващата администрация ще може да отмени тази забрана, но засега Москва има предимство в този богат на ресурси регион.
  Решението на президента Джо Байдън да одобри проекта Willow на ConocoPhillips за 8 милиарда долара в Аляска е правилният ход.
Това обаче е изключение, което само потвърждава правилото: решението идва само ден след като Байдън ограничи разработката в повече от половината от Арктическия национален петролен резерв и забрани отдаването под наем на нефт и газ във федералните води на морето Бофорт.  
Прочетете InoSMI в нашия канал в Telegram
  Решението на Байдън да забрани разработването на петролни и газови находища в Северния ледовит океан донесе неочаквана полза за Русия.
Сега енергийните компании няма да могат да разработват находища на площ от 2,8 милиона акра (около 1,13 милиона хектара - прибл. InoSMI), докато следващата администрация или Конгресът на САЩ не отмени това решение.
  Фокусът на Байдън върху вятърната и слънчевата енергия е благодат за Китай, който е основен производител на компоненти за производство на възобновяема енергия. А забраната за добив на ресурси в Арктика дава предимство на Русия в тези ледени, богати на ресурси води.
  Ако Байдън разреши арендата на Северния ледовит океан за нефт и газ, но не даде съгласието си за изпълнението на проекта Уилоу, Америка може успешно да се конкурира с Русия за тези спорни ценни ресурси. Но вземайки страната на екологичното лоби за арктическото минно дело, Байдън отслабва Америка.  
Във вторник Русия "благодари" на Байдън за услугата, като предизвика свалянето на американски дрон.   Действията на Байдън отразяват разделението между "сините" и "зелените" в Демократическата партия. Колкото по-достъпни са енергоносителите, толкова повече работа за служителите.
Освен това представителите на тази група се стремят да намалят сметките за електроенергия. Еколозите („зелените“) казват, че искат да премахнат изкопаемите горива и да постигнат въглеродно неутрално производство до 2050 г.
  В още една отстъпка на Зелените Байдън във вторник се отказа от обещанието на федералното правителство да построи път, който би могъл да свърже Кинг Коув с летището в Колд Бей, позовавайки се на необходимостта от още една екологична експертиза.  
Преди 50 години Демократическата партия представляваше еднакво интересите както на сините, така и на зелените. През 21-ви век обаче пропастта между тях се разшири, така че сега много работници, особено тези, живеещи в селските райони, клонят към Републиканската партия.
Те разбират, че отказът да се използват ресурсите на Америка ги лишава от работа, достъпно гориво и възможност да се издигнат нагоре по корпоративната стълбица.   Проектът Willow може да произведе 600 милиона барела суров петрол през следващите 30 години, да създаде 2500 работни места за сините и да донесе 17 милиарда долара данъчни приходи, за да помогне на зелените да превърнат визията си в реалност.
Това не само ще укрепи енергийната независимост на Америка, но и ще й позволи да влияе върху глобалната политика чрез разумно използване на износа.
  В опит да помири сините и зелените, председателят и главен изпълнителен директор на ConocoPhillips Райън Ланс каза: „Проектът Уилоу се вписва в приоритетите на администрацията на Байдън за екологична и социална справедливост, тъй като насърчава преход към чиста енергия и подобрява нашата енергийна сигурност.“ като същевременно създава добри работни места и е в полза на местните общности в Аляска."  
Зелените се противопоставят на проекта Уилоу с аргумента, че производството на петрол води до въглеродни емисии. Главният изпълнителен директор на Sierra Club Бен Йилоус каза:
„Този ​​проект може напълно да преобърне напредъка ни в чистата енергия, да ни даде  добив на изкопаеми горива за още 30 години и  представлява заплаха за местните жители и дивата природа на Аляска.“  
Освен това не забравяйте, че вятърните турбини и слънчевите панели могат да се произвеждат само с помощта на изкопаеми горива.
Всъщност използването на възобновяема енергия ни свързва с изкопаемите ресурси. Най-големите фабрики за производство на вятърни турбини и слънчеви панели се намират в Китай и работят с енергия, получена от изгаряне на въглища, при което се отделя много въглероден диоксид.
Същото може да се каже и за закупуването на петрол от Саудитска Арабия и Венесуела, както Байдън предлага да направи.   Като най-големият световен производител на нефт и газ, Америка има способността да влияе върху световните цени на петрола.
Между 2008 г., когато Съединените щати произвеждаха пет милиона барела на ден, и 2022 г., когато производството достигна над 11 милиона барела на ден, имаше драматични промени в производството на енергия.  
През 2008 г. нетният внос на Америка беше около 11 милиона барела на ден. Сега Съединените щати са нетен износител, продавайки близо шест милиона барела на ден. Свързаният газ замени въглищата и намали емисиите, позволявайки на Съединените щати да постигнат целите за емисии без скъпи и сурови регулации.  
Увеличаването на производството на петрол и газ ще понижи вътрешните цени в Америка, ще стимулира икономическия растеж чрез създаване на нови работни места и ще направи възможно увеличаването на износа на петрол.
  В допълнение към стартирането на проекта Willow ConocoPhillips също трябва да неутрализира влиянието на Русия и Китай и да разшири лидерската си позиция чрез увеличаване на производството в Арктика.
Дано новата администрация има сили да го направи.   Статия, написана от Диана Фурхтгот-Рот, директор на Центъра за енергия, климат и околна среда.


Тагове:   зелена,


Гласувай:
4



1. sekirata - и това чудовище тук лансират
22.03.2023 05:19
ИГРАЕШ СИ С ОГЪНЯ , ПРОСТАКЕСО! ВСИЧКО ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ,БОГ ВИДИ ! КАСАЕ СЕ ЗА ДЕТЕ. ПАРЦАЛ ОРЪФАН СИ!-ЧЕРВЕНАТА ПОЕТЕСА, ПРЕБОЯДИСАЛА СЕ В СИНЯ - РАДА АЛЕКСАНДРОВА, ЗАГУБИ ДЪЩЕРЯ СИ НА 5 . 02. ТАЗИ ГОДИНА ЗА 1 ДЕН В БОЛНИЦА. САМО БОГ Е СВИДЕТЕЛ И НИЕ, ПОСТРАДАЛИТЕ, КОЛКО МЪРСОТИИ Е ПРАВИЛАПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ СВИЛЕНГРАДЧАНКАТА. ВЪЗМЕЗДИЕТО НЕОЧАКВАНО"
МАЛЕЕЕЕ...КАК ЗЛОБЕЕШ ,РОСО, ТИ СИ ИЗРОД НЕ ЧОВЕК! КАСАЕ СЕ ЗА ДЕТЕ,ПАРЦАЛ ДОЛЕН СИ!

НАЛИ И ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ТИЧАТ ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА,ПАЛАНКИ ТЪРСЯТ ВРАЧКИ И ПРАВЯТ МАГИИ СРЕЩУ ДЕЦАТА НИ И НАС,НО ЩЕ ИМА БУМЕРАНГ,БОГ ВИДИ.



Брей, на път си да качиш всичките снимки от нета и да се правиш на пътешественик!

Ходиш по врачки само и по клиники, ако това е ходете и ще избие един ден в тебе много яко ,Бог бави, но не забравя.


Това е ненормално явление -да се бие по невинни деца заради майките им1

Този народ е проклет явно е .






Росо, за тази твоя реклама НА КЪЩАТА ЗА ПРОДАН НА МЛАДЕН missana колко си изпросила от него като я продаде,че да му го връщаш в съвместни книжки...малее... демек твои, но ти си един метил,използвач и простак ,много си проста,хитрост не е това ,простотия и алчност е твоето.



РК- "ЕТО Я КЪЩАТА ОТВЪН, ФАСАДАТА Е РЕМОНТИРАНА ОТ НОВИЯ СОБСТВЕНИК, МЛАДО И ОПРАВНО МОМЧЕ"



ами оправно ,като е толкова тъпо и простовато ,че не се усеща как го печеш на шиш

Интересчийка , интригантка !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13283079
Постинги: 11656
Коментари: 18466
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК