Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2022 12:03 - Масови самоубийства в американската армия
Автор: hristiqnskaprosveta Категория: Други   
Прочетен: 1130 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Истината за американската армия и масовия бум на саоубийствата на войници в нея. Американците масово страдат от психически и умствени заболявания и разстройства на личността. Спорно е до колко една такава армия, съставена от психически нестабилни хора, ще бъде боеспособна Американските генерали и висши командири, вече залагат на емигранти от Латинска Америка, да попълнят празните бройки за кандидати в армията на САЩ. Стигнало се е до, че а се предлагат места в армията и на бивши криминални престъпници и трафиканти, само и само да запълни липсата на професионални американски войници. :) 



Вече масово взимат и жени в Щатската армия, което ми напомня, че родните доларджии, като едно нищо могат да се запишат кандидати за свежо пушечно месо срещу Русия. :) :) 

https://dariknews.bg/novini/sviat/18-amerikanski-vojnici-se-samoubivat-vseki-den-1001568





image
  • войници и ветерани се самоубиват всеки ден, а общият брой на успешните самоубийства надвишава 6500 всяка година. Данните обяви в интервю за Дарик Кевин Бейкър от щатската неправителствена организация March Forward, която обединява хиляди военни, завърнали се от мисии или все още на служба в Ирак и Афганистан. Според Бейкър неуспешните опити за самоубийство в американската армия били двойно повече. Официалната правителствена статистика сочи, че броят на посегналите на живота си военни е десет пъти по-голям от загиналите в сражения, като най-уязвими са младите войници до 24-годишна възраст, за които вероятността от самоубийство е четири пъти по-висока, отколкото сред цивилните.
  • Ето какво обясни Кевин Бейкър за причините самоубийствата сред американските военни:
  • Много войници се връщат от задгранични мисии с физически и психологически травми. Обяснявал сте как военните лекари ги обявяват за излекувани, дори и да не са, само и само да ги върнат на фронта. Има ли натиск върху лекарите да правят това?
  • Работата на армията е да праща войници на фронта, защото са задължени да отговарят на нарежданията от Конгреса, а въоръжените сили изискват винаги да има наличност на даден брой войници в бойна готовност. Това, разбира се, е изцяло против принципа тези момчета да бъдат излекувани. Военният вестник "Army Times" публикува информация, която не се оповестява много активно, но е обсъждана пред Конгреса - че средно по 18 американски войници или ветерани се самоубиват всеки ден. А това са само успешните самоубийства - най-малко 950 са регистрираните неуспешни опити всеки месец.
  • Това е проблем, с който военните са напълно наясно, но не правят абсолютно нищо по въпроса. Всъщност това, което правят, е да инвестират милиони долари в компютърни симулатори, които връщат травмираните войници в бойна ситуация. Това уж е някаква терапия, но реално не помага. Така компании като General Electric, Halliburton и KBR хем изкарват огромни печалби от самата война като бомбардират държави и невинни хора, хем след това продават тези симулатори на армията и изкарват допълнителни пари от травмираните като се преструват, че ги лекуват.
  • Броят на самоубийствата даже постепенно се увеличава. Защо има такъв голям скок в броя им?
  • Не е точно скок - по време на Виетнамската война, цифрите не са били кой знае колко различни. Много от войниците се самоубиват след като се върнат в Америка заради посттравматичния стрес. Мисля, че в днешно време повече се следят тези неща и информацията е по-достъпна. Но причините за самоубийствата изобщо не са трудни за разбиране. Ако ти си силно убеден в душата си, че отиваш в държава, в която ще помагаш на хората, а в един момент се сблъскаш с действителността, в която виждаш и дори биваш принуден да участваш във варварски насилия и извращения срещу местното население, което в крайна сметка просто се защитава, и след това се върнеш в родината си, която поначало те е лъгала и която те е изпратила там, за да убиваш... и след като си се опитал да намериш някой, който да ти помогне да се примириш с всичко това, с престъпленията, които си извършвал (независимо дали си си давал сметка, че са били престъпления), и после тази твоя държава те изостави и продължава да те лъже и не ти предоставя медицинската помощ, от която имаш необходимост, а напротив - ти се присмива за това, че търсиш такава помощ... всичко това ще те накара, като бивш войник да се чувстваш все по-самотен и изплашен.
  • В крайна сметка, много от тези млади момчета не издържат и посягат на живота си. Именно това се опитваме да предотвратим в организацията ни - да им обясним, че е съвсем нормално да се чувстваме виновни за всичко това, което сме извършвали и в което сме участвали, докато сме били там. Опитваме се все пак да изкараме нещо положително от чувството им за вина.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hristiqnskaprosveta
Категория: Други
Прочетен: 194614
Постинги: 134
Коментари: 122
Гласове: 292
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930